BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградиха пожарникарите, спасили 18 души при взривения блок във Варна

26 пожарникари от Варна бяха наградени днес при провеждането на годишния анализ на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението, с който ще бъде отчетена цялостната дейност на службата за 2019 г., предаде Радио „Фокус“ – Варна .

Комисар Тихомир Тотев, директор на РД “Пожарна безопасност и защита на населението заяви, че министърът на вътрешните работи и цялото ръководството на МВР са оценили техния труд, особено услията, които са вложили за ликвидирания пожар в бл. 302 в ж.к. “Владиславово”.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев и кметът на район “Владиславово” Николай Костадинов, старши комисар Красимир Шотъров, директор на дирекция “Оперативни дейности” в ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Зам.-кметът на община Варна Пейчо Пейчев поздрави, огнеборците от името на кмета Иван Портних за този подвиг в мирно време по време на пожара в бл. 302.

Той отбеляза, че с риск за здравето и живота си пожарникарите са направили невъзможното, но са успели да спасят 18 варненци в тази трагична утрин януарска, студена. „Аз присъствах от самото начало, имаше служители ваши, които не можеха да дишат, но продължаваха да влизат в пламъците и да вадят хора, за да ги спасят. Това наистина е геройска постъпка, благодаря ви от името на Община Варна и цялото ръководство. Благодаря за цялата организация и на администрацията, благодарност към екипите на Военна болница, болници “Св. Анна” и “Св. Марина”, които бяха на необходимото ниво и успяха да спасят живота на хората. Благодаря за организацията от страна на районното кметство, както и на фирмите, които направиха всичко възможно за възстановяването на бл. 302. Искам да ви пожелая здраве, успехи в личен и служебен плана и нека вашата подготовка да продължи, но по-рядко да я ползвате в такива сложни ситуации”, каза още Пейчо Пейчев.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!