BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петков с изявление в края на визитата си в Скопие: Какви са резултатите от срещата? (ВИДЕО)

И двете страни показахме, че добросъседството е най-големият приоритет, заяви Кирил Петков в края на визитата си в Скопие

“Авиолинията София-Скопие ще стане реалност до 60 дни. Министрите на двете страни вече обсъдиха конкретни отсечки и начини за финансиране за линията”. Това заяви премиерът на брифинг след срещата в Скопие.

„Северна Македония няма териториални претенции, което е позитивен знак от тяхна страна. В момента имаме реални резултати – това, което досега не виждахме в нашите отношения”, допълни Петков.

„Ще обсъдим прогреса на историческата комисия с настоящите членове и на тази база ще решим кое е най-добре за в бъдеще. Никой няма право да излиза от регламента, който сме договорили”, заяви министър-председателят.

„В най-скоро време очакваме да имаме посланик на РС Македония в София, както и на България – в Скопие. Надявам се това да се случи в следващите 60 дни”, сподели още Кирил Петков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!