BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверяват има ли замърсяване на въздуха в района на разкъсания газопровод край варненско село

РИОСВ-Варна извършва съвместна проверка с експерти от Регионална лаборатория (РЛ)-Варна на мястото на аварията, възникнала тази нощ по газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ ЕАД в района на село Ветрино, област Варна.

При аварията е нарушена целостта на тръбопровода за пренос на природен газ. При възникването й автоматично се е преустановил преносът на природен газ в авариралия участък.

При проверката се извършват пробовземания с апаратура за бързо определяне на замърсители за контрол качеството на атмосферния въздух до най-близко находящите се населени места. Резултатите от извършените замервания ще бъдат обявени след окончателното приключване на проверките.

В РИОСВ-Варна няма постъпило уведомление от дружеството за възникването на аварийната ситуация, уточняват от администрацията.

Припомняме, че аварията е възникнала в 3 часа тази сутрин. Разкъсан е участък от стария газопровод за пренос на природен газ за Румъния, като доставките за България са осигурени.

Районната прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка с инцидента. Поради фактическата и правната му сложност, то е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Варна. Към момента се извършват разпити на свидетели, тече и оглед на местопроизшествието. Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов е на мястото на инцидента.

При аварията няма пострадали хора. Няма опасност за околната среда в района на инцидента, съобщиха по-рано от прокуратурата. Газоподаването към момента е спряно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!