BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проучване: хората с високо IQ са по-щастливи, когато са сами

Едно проучване е доказало, че по-умните хора, обичат да бъдат сами. Това вероятно е така, защото те са по-напред дори в еволюционно развитие

Високоинтелигентните хора искат да прекарат повече време сами, отколкото в компанията на други. Това сочи проучване на учени от Факултета по мениджмънт в Сингапурския университет и психолози от Лондонското училище по икономика и политически науки, съобщава „Birmingham Mail“.

Проучването е проведено сред 15 000 респонденти и в повечето случаи те са заявили, че предпочитат компания, а не усамотение. Изключения обаче правят хора с по-висока от средната интелигентност. Те искат да бъдат сами и причината може да се крие в еволюцията.

Проучването показва, че тъй като хората вече нямат нужда да се социализират, за да си осигурят достатъчно храна и да оцелеят, вероятно е по-интелигентните хора, тъй като са еволюционно по-напреднали, да нямат толкова голяма нужда от другите.

Друго обяснение е, че те са твърде амбициозни, така че предпочитат да прекарват време за работа върху себе си и напредъка си, вместо да се общуват с другите.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!