BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радев с коментар за Стефан Янев и Драгомир Заков

Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната. Това заяви президентът Румен Радев.

„Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната и показа, че страната може да се управлява по друг начин. Той върна надеждата на хората. Това правителство организира честни избори, които докараха сегашните управляващи на власт. Но като министър на отбраната очаквах повече – и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на българската армия, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност за ускоряване на процесите за модернизация”, каза президентът.

“Понеже за пореден път вървят някакви слухове за някакъв мой политически проект, искам да заявя, че не правя нов проект, изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия”, подчерта Радев.

Президентът  коментира и новият министър на отбраната Драгомир Заков.

“Познавам работата на г-н Заков и неговата работа като постоянен представител в нашата мисия на НАТО. Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да предложи решения на сложните процеси”, подчерта Румен Радев.

“Очаквам политиката в сферата на отбраната, независимо от името на министъра, да отстоява българския интерес и да води до реални резултати. Изпълнението на приетите мерки са критично важни. Тази братоубийствено срамна агресия, тази война, заслужава санкции. Що се отнася до военно оборудване – това е решениe в правомощията на българското правителство”, посочи Радев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!