BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русия и САЩ в сътрудничество: Астронавти съвместно отстраниха проблем в Космоса

Космосът се превърна в път за сътрудничество между Русия и САЩ. Ръководителят на “Роскосмос” похвали сътрудничеството между Москва и Вашингтон заради работата им по отстраняването на проблем на Международната космическа станция (МКС).

Ръководителят на руската космическа агенция “Роскосмос” похвали сътрудничеството между Русия и САЩ на Международната космическа станция след голямото изтичане на охлаждаща течност от капсулата на екипажа “Союз”, предава АФП.

“Поздравете целия американски екип. Те се оказаха много достойни в тази ситуация и ни подадоха ръка”, каза Борисов, говорейки на руския екипаж на борда на МКС. “Но се надявам, че в бъдеще ще се справим сами”.

“Вие дадохте пример на целия свят за това как да работим заедно в най-предизвикателната и трудна ситуация. Нека много политици се учат от вас”, добави той, според стенограмата, публикувана от “Роскосмос”.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!