BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тези вредни навици ни вредят в продължителен план, дори да изглеждат безобидни

Дори и да водим здравословен начин на живот, това не означава, че в един момент тялото ни няма да се поддаде на редица фактори като стрес или напрежение. И работата е там, че пренебрегваме онези лоши навици, които са най-опасни, защото ни се струват напълно безобидни. Ето кои са те и защо е добре да ги избягваме.

Водите заседнал начин на живот – Заседналият начин на живот може да доведе до доста тъжни последици. Дългият работен ден пред монитора изисква разтоварване, но често не бързаме да добавим повече активност към измерения живот. Вместо да отидем на фитнес, ние се връщаме у дома и продължаваме да прекарваме време пред монитора, но вече в компанията на любими хора. Такъв начин на живот може да доведе до всякакви разстройства и намаляване на работоспособността като цяло. Разбира се, изобщо не е необходимо да прекарвате часове на симулатора, дори обикновена разходка след работа ще бъде чудесен начин да натоварите тялото.

Преяждането – Големите порции и небалансираната диета са не по-малко вредни от събиранията на чаша в петък. Ние самите не забелязваме как порциите ни се увеличават, ако спрем да контролираме процеса, а заедно с това започват проблеми с храносмилането, които в повечето случаи стават хронични. Диапазонът от проблеми може да бъде огромен – от класически гастрит до проблеми със сърдечно-съдовата система. Корекцията на диетата е необходима поне веднъж годишно – помислете какви храни могат да повлияят на вашето благосъстояние, може би можете да ги замените или напълно да ги изоставите, пишат от Рамблер.

Липса на определен дневен режим – Навикът да си лягате късно или дори да отлагате съня може бързо да доведе до големи проблеми – нередовният режим провокира безсъние, което често не може да се справи без помощта на специалист. Колкото повече остаряваме, толкова по-трудно ни е да се справим с последствията от липсата на пълноценен сън. Експертите са сигурни, че за пълно рестартиране са ни необходими поне 8 часа сън през нощта. Ако намалим това количество, не са далеч апатията, повишената раздразнителност и в някои случаи нервните кризи

По публикацията работи: Велислава Велева

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!