BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турция въведе национален локдаун. Ето какви са ограниченията

В Турция въведоха пълен локдаун заради нарастващите случаи на Covid 19 в страна, съобщават от CNN. Локдауна влезе в сила вчера в 19:00. местно време и ще продължи до 17 май

В четвъртък улиците в главните градове на страната бяха пълни с хора, които се подготвят за следващите седмици, като пътни произшествия и линии на движение се отчитат по главната анадолска магистрала в страната.

В морския град Айвалък улиците бяха затрупани с купувачи, които се запасяваха с най-важното, преди да започне триседмичното заключване.

Хакан Кескин, продавач на зеленчуци на фермерски пазар в Аявилик, заяви пред CNN, че “днес на пазара има повече хора и те купуват повече от всичко”. Той добави, че четвъртък е “последният шанс” за продавачи като него да продадат преди “трите тежки седмици напред”.

“Ще бъде трудно, зеленчуците ни ще остареят и няма да печелим пари”, каза той.
“Ще ни предстоят тежки дни.”

По време на локдауна ще работят магазините за хранителни стоки, за ядки и сладкарски изделия. Гражданите ще могат да излизат навън при неотложна необходимост и да посещават най-близкия магазин, но без да ползват автомобил. Ресторанти,кафенета, сладкарници и други подобни заведения ще работят само с обслужване за вкъщи.

Забраняват се междуградските пътувания. Излизане навън е разрешено само за посещение при лекар, с предварително назначен час, за разходка на домашен любимец, но само около дома, за погребение на близък, но само за родственици от първа степен, и за спорт, но само за участие на професионални състезатели в турнири и състезания.

Турция е регистрирала 37 674 нови случая на Covid-19 и 339 смъртни случая през последните 24 часа. Така общият брой на случаите в страната от началото на пандемията е 4 788 700, докато общият брой на смъртните случаи е 39 737, според министерството.

Превод: Редакция “Нова Варна”, Ралица Димитрова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!