BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаските ученици излизат в грипна ваканция

Бургаските ученици излизат в грипна ваканция от 4-ти до 6-ти март, включително.

В момента в община Бургас отсъстващите от класните стаи ученици са между 20 и 30 % или 469, с 11 повече от границата за обявяване на грипна епидемия.

Грипният вирус този път е от тип Б и засяга най-много децата между 5 и 15-годишна възраст. Това стана ясноот заседание на Областния противоепидемиологичен щаб за борба с ГРИП и ОРЗ днес.

Детските градини и ясли ще продължат да работят при режим “засилен филтър”. Ще бъдат използвани термометри, дезинфекциращи платчета и постелки, трикратни дезинферкции на спалните помещения и местата за игра на децата, както и проверки още на входа на градината.

Други противоепидемичните мерки, които ще бъдат взети за снижаване на заболеваемостта са прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизациите.

Участието на бургаски ученици в организираните събития за 3-ти март ще бъде отменено. Големият концерт на площад “Тройката” ще се проведе без бургаските духови оркестри, детските хорове и танцовите групи. Остава тържественият ритуал в 11.00 часа по издигането на националния, общинския и европейския флаг, както и полагането на венци и цветя пред Паметника на руските освободители в 11.30 часа. Празничният концерт в Бургаската опера също ще се проведе без участието на деца и ученици. 

Община Бургас е уведомила и организаторите на останалите прояви за рисково струпване на хора и обявената грипна епидемия в града. 

Всички директории учители ще възлагат чрез своята електронна система задачи и уроци от учебната прогрмаа на децата, за да не изостанат те с учебния материал през този период.

Кметът разпореди на “Бургасбус” да извърши дезинфекциране на всички свои автобуси, които се движат по линиите на градския транспорт.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!