BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Варненци осиновяват кучета за разходка

СПОДЕЛИ

Увеличава се интересът към отглежданите в спасителния център “Animal Hope Varna” и запитвания за осиновяване.  

Невиждан досега брой запитвания от варненци са отправени към центъра, по-специално за възрастни ваксинирани и готови да отидат в нов дом кучета.   Доброволци от центъра споделиха за “24 часа”, че се радват на проявения интерес, но не дават кучетата без да са “проучили” потенциалния осиновител – а именно да се убедят, че той ще се грижи добре за новия си четириног приятел и че има нужните условия за това.

Предполагаемата причина за внезапните осиновявания на кучета е както любовта към животните, така и “алибито”, което то дава за така жадуваната напоследък разходка в парка.

Определено се увеличи броят на осиновяванията. Последното куче, което беше осиновено в нашия спасителен център чакаше повече от година новия си стопанин”, разказа Светла Димитрова.   “В България много рядко се взимат възрастни кучета. Всеки търси ваксинирано бебе, за предпочитане с гени на ценна порода. В последните седмици имаме множество запитвания за осиновяване, които не сме виждали досега”, допълва Светла.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!