BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Директори на училища настояват за присъствено обучение от 1 юни

За това съобщи Диян Стаматов, който е председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ). Той е и директор на 119-то Средно училище “Акад. Михаил Арнаудов” в София.

СРСНПБ е организатор на Пролетната академия на директорите и заместник-директорите на училищата в Поморие.

Директорите настояват от 1-ви юни всички ученици да се обучават присъственото.

Според Стаматов, училищните директори призовават да не се правят промени при държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване, пише БТА.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще преминат, както са планирани и организирани от досегашния екип на Министерството на образованието и науката. Това заяви вчера служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който прие поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

“Да започнем нормално, от началото на юни – всички присъствено, ако това разрешават условията. И отново, да започнем нормално – присъствено, в началото на учебната година. И много важно – в настоящата ситуация, да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите по отношение на образователната система”, настоява председателят на СРСНПБ Диян Стаматов.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!