BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забраниха достъпа до плажа и крайбрежната зона във Варна

Със заповед на директора на РЗИ-Варна от 00.00 часа на 12 април 2020 г. се забранява достъпа до плажа, морето и Крайбрежната алея на Варна, съобщиха от съобщиха от полицията.

Заповедта е с днешна дата и гласи следното: 

На основание чл. 63, ал. 2 от Закона за здравето, във връзка със заповед на министъра на здравеопазването и съобразно усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID19 на територията на страната, и обявеното с решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, нареждам за срок от 13 март 2020 г. до отмяна на извънредното положение да се преустановят посещенията и достъпа на хора до крайбрежните зони и плажовете на територията на Община Варна. 

Забранява се достъпът на превозни средства, /с изключение на тези със специален режим на движение/, и граждани по пътната настилка от източната част на Станчовата алея /след ресторант “Парми”/ до бариерата на плувен комплекс “Приморски”. 

Заповедта е сведена до знанието на кмета на Община Варна, областният управител и директора на ОД на МВР Варна за осъществяване на контрол по изпълнение на мерките.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!