BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заведоха дела срещу забраната за разходки край морето

СПОДЕЛИ

В Административен съд – Варна бяха образувани две административни дела по жалби на В.Ст. и В.Б. срещу Заповед №РД-01-72 от 11 април 2020 г. на директора на Регионална здравна инспекция – Варна.

С тази заповед се забранява достъпът на граждани и превозни средства до крайбрежната алея в гр. Варна, както и преустановяване на достъпа на гражданите до плажовете и крайбрежните зони на територията на Община Варна до отмяната на извънредното положение в страната.

Според жалбоподателите с процесната заповед се засягат техни законни права и интереси, като правото на свободно придвижване по чл. 35 от Конституцията, като са наложени рестрикции относно придвижване в конкретни обществени места и зони, които се посещават ежедневно от гражданите. Да бъде отменена процесната заповед на Директора на РЗИ  – Варна искат жалбоподателите, като жалбоподателят В.Б. иска и да бъде спряно предварителното й изпълнение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!