BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва антиспин кампания във Варна

Започва антиспин кампания, посветена на Световния ден за борба със СПИН – 1-ви декември.

Организираната за единадесета поредна година акция ще се продължи от 26-ти ноември до 4-ти декември. Инициативата е част от програмата на дирекция „Превенции“ към Община Варна, съвместно с консултативния съвет за превенция на ХИВ/СПИН. 

Кампанията цели да предостави информация на младите хора чрез техни връстници и да ги мотивира да изследват своя статус. Акцията започва с двудневен тренинг за ученици – доброволци, който ще се проведе в хотел „Черно море“ от 9.00 до 17.00 ч.

По-късно в 10 варненски гимназии ще се проведат обучения. От 2-ри до 4-ти декември в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, в Икономическия и Технически университет ще се проведат информационни кампании с предоставяне на възможност за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит С в мобилен медицински кабинет.

На 1-ви декември от 13.00 до 14.00 ч. на площад „Свят“ и от 15.00 до 16.30 ч. пред Делта Планет Мол ще се проведе кампания, която предвижда предоставяне на информационни материали от доброволци, безплатни и анонимни изследвания за ХИВ от специалисти на РЗИ-Варна в мобилен медицински кабинет.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!