BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха наркооранжерия в дома на 60-годишен в к.к. “Златни пясъци” (СНИМКА)

Специализираната  полицейска операция е проведена на 12 май, под наблюдението на прокуратурата

В рамките на специализираната операция, криминалистите предприели претърсване на имот в местността „Панорама“ в к.к. Златни пясъци, стопанисван от 60-годишен варненец. В хода на процесуално-следствените действия са открити две помещения, пригодени  за отглеждане на растенията от рода на конопа, оборудвани и със специална техника за това. Иззети са и 43 кг. обрани и приготвени за сушене растения.

По случая е образувано досъдебно производство. На 60-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна.

Припомняме, че на 6 април т.г., в рамките на аналогична операция, криминалисти от областната дирекция откриха изградена оранжерия за отглеждане на канабис в гараж в града, собственост на 50-годишен местен жител. От помещението униформените иззеха 106 стръка растения, отглеждани в саксии. При задържането от мъжа бяха иззети 25 700 евро и малко над 4100 лв.

снимка: ОДМВР-Варна
снимка: ОДМВР-Варна

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!