BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицейска хроника от Варна и региона- 6 ноември

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 05.11.2019 г.

Разкрити са извършителите на 7 престъпления.
Регистрирани са 4 ПТП с 5 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 05.11. т.г., е подаден сигнал за кражба на л.а. «Опел», паркиран на неохраняем паркинг пред частен дом. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Л.С. (19 г.), местен жител, известен на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 01.11. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на Г.Г. (34 г.), местен жител, известен на МВР. В същия са намерени и иззети пет пакетчета, съдържащи суха тревиста маса и кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,29 гр. и амфетамин с тегло 0,18 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства: 
– На 06.11. т.г., около 00:10 часа, в гр. Бяла, при извършване на полицейска проверка на л.а. «ВАЗ» с водач М.С. (28 г.) от Добрич, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, а същият е неправоспособен. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 05.11. т.г., в гр. Варна, в м-ст «Боровец», при извършване на полицейска проверка, е установено, че И.Л. (41 г.) от гр. Варна, известна на МВР, извършва сексуални услуги срещу заплащане. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– На 05.11. т.г., около 13:50 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач С.Т. (34 г.) от Девня, е установено, че същият управлява МПС, без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 04.11. т.г., около 12:30 часа, на ул. «Тодор Влайков», е извършена полицейска проверка на Р.Р. (37 г.) от Варна, известен на МВР. В същия са намерени и иззети две пакетчета с кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с общо тегло 4,83 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

– На 04.11. т.г., около 14:20 часа, в ж.к. «Св. Иван Рилски», е извършена полицейска проверка на Г.Г. (36 г.) от Варна, известен на МВР. В същия е намерено и иззето количество суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 0,06 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 05.11. т.г., около 08:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Пежо» Б.Н. (76 г.), по време на движение, поради несъобразена скорост, застига и блъска л.а. «Опел», спрял отпред. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на гръдна кост, а нейният спътник (83 г.) получава контузии на глава и гръден кош. Двамата са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 05.11. т.г., около 09:45 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Шевролет» А.Х. (59 г.) потегля  при положение, че пътничка от автомобила не е успяла да слезе, и предизвиква падането й. Вследствие на инцидента жената (82 г.) получава контузия на крак, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 05.11. т.г., около 13:00 часа, на кръстовището на ул. «Вяра» и бул. «Сливница», е възникнало ПТП. 30-годишният водач на л.а. «Порше» Н.С. от Варна, при завой наляво, отнема предимството, не пропуска и блъска дете, което пресича на пешеходна пътека пътното платно. Вследствие на инцидента момиченцето получава фрактура на десен крак, прегледано е и настанено за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 05.11. т.г., около 14:50 часа, в гр. Белослав, на ул. «Христо Ботев», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» М.М. (45 г.), по време на движение, поради неспазване на достатъчно дистанция, застига и блъска л.а. «Пежо», който след това се удря в стена. Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (38 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 05.11. т.г., около 19:50 часа, е постъпил сигнал за пожар на терасата на апартамент, намиращ се на ул. «Христо Самсаров». Причина за инцидента е техническа неизправност на газова бутилка. Няма пострадали хора. Унищожени са електрически уреди, ПВЦ ламперия, домашно имущество и газова бутилка, опушени са 12 кв. м стени.

На 05.11. т.г., е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнери за отпадъци, намиращи се в гр. Аксаково. Няма пострадали хора. Унищожени са 2 бр. контейнера за смет.

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в комини;

– 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!