BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицейска хроника от Варна и региона- 8 януари

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 07.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през посочения период.

– На 05.01. т.г., около 17:45 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мазда» с водач Б.М. (20 г.) и непълнолетно момиче – пътник в автомобила, е установено, че мъжът държи в себе си пакетче с прахообразно вещество, а момичето има пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с тегло 0,07 гр. и марихуана с тегло 0,64 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 07.01. т.г., около 12:30 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач А.М. (22 г.) от Варна, е установено, че същият представя неистински документ за правоспособност по турски образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 07.01. т.г., около 17:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в гр. Варна, на ул. «Зора». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Унищожени са домашно имущество и мебели, опушени са 100 кв. м стени.

На 08.01. т.г., около 05:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се на бул. «Съединение». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожено е електрическото табло.

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в метален контейнер, в комини;

– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!