BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продават на търг изследователски кораб във Варна

Научноизследователският кораб “Проф. Александър Вълканов” е обявен за продан чрез търг с явно наддаване от Института по рибни ресурси във Варна , научи Moreto.net.

Началната цена за продажбата на плавателния съд е 112 032 лв. с ДДС.

Корабът е построен през 1979 г. в Астрахан (Русия). С него българските учени са извършвали постоянен мониторинг по крайбрежието и в откритата част на Черно море. Плавателният съд е неактивен от 2012 г. и към момента се намира в лошо състояние.

Материалът на корпуса е от стомана. Габаритната дължина на съда е 33.97 м, широчината – 7 м, височината на борда е 3.66 м, а газенето – 2.66 м.

Огледи на кораба могат да се извършват всеки работен ден от 4-и до 11-и ноември от 9 до 16 часа на рибарско пристанище кв. “Аспарухово”.

Търгът с явно наддаване ще се проведе на 18-и ноември от 14:00 часа в сградата на Аквариума на бул. “Приморски” 4. Участниците трябва да внесат депозит 10% от стойността на кораба без ДДС.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!