BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Създават училище по компютърно моделиране във Варна

СПОДЕЛИ

Варна ще има училище по компютърно моделиране и компютърни системи. Темата бе разисквана по време на заседание на академичния съвет в Техническия университет, на който присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Варна Иван Портних. Домакин на срещата бе ректорът на университета проф. Венцислав Вълчев.

„Варна трябва и ще бъде един от центровете за развитие на информационни технологии, затова водим разговори с кмета, с Техническия и с Икономическия университет, очаквам подробна информация и от РУО – Варна. Надявам се училището по компютърни науки да започне прием през следващата 2020 учебна година“, каза министърът . По думите му новото държавно училище ще бъде разположено в кампуса на Техническия университет, като е възможно по-нататък да стане и общинско.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!