BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С какво време ще започне уикендът?

Максималните температури на въздуха ще са 18°-22°

Над Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 18°-22°. Температурата на водата е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сутрешните часове облачността ще е променлива, почти без валежи. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони от Югозападна България ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Източник: НИМХ

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!